Bilpleie = MC-pleie?

Avfetting, skumsåpe, polish, voks, coating etc. De fleste assosierer dette med bilpleie. Men hva med motorsykler? Bruker vi de samme produktene, utstyret og fremgangsmåte?

Mange MC-førere er svært opptatt av utseendet på sykkelen sin, gjerne mer enn på bilen sin. De dagene i løpet av året du kan sette deg på sykkelen og la frihetsfølelsen langs landeveien ta over alle andre tanker er noe helt eget. Og en nypolert, velholdt motorsykkel forsterker gjerne denne følelsen. Derfor er det kanskje naturlig at vi ofte får spørsmål om vask og polering av motorsykler. I stor grad handler MC-pleie om akkurat det samme som på bil:

Steg 1: Få sykkelen så ren som mulig.

Steg 2: Få sykkelen så blank og pen som du vil ha den.

Steg 3: Beskytt jobben du har gjort med en voks, keramisk forsegling etc.

Men på en MC er det en del ting å tenke på som f.eks. kjeden, vindskjerm, hjelm og eksosrør. Med flere deler av motor og drivverk som er eksponert og synlig kan det være greit med noen spesialprodukter. Spesielt bør en tenke på kontinuerlig renhold og smøring av kjeden da dette sørger for minst mulig slitasje og lengst mulig levetid.

DEDIKERT MC-PLEIE

Vi har alltid hatt enkelte produkter spesielt for MC, men ikke en komplett serie fra en og samme merkevare. Derfor er vi stolte over at vi er nå ambassadør for MC-pleiemerkevaren Muc-Off. Siden første flasken med Motorcycle Cleaner ble lansert i 1994, har Muc-Off sitt mål vært å produsere MC-pleieprodukter i form av «Clean – Protect – Lube» som ikke bare er 100% trygt å bruke på sykkelen, men de har hele veien også hatt et stort fokus på miljøvennlighet. De har flere forskjellige spesialtilbehør som kjedekoster o.l. som gjør renholdet mye enklere. Muc-Off har også spesialprodukter for hjelm og visir, matte flater og mye, mye mer. 

Vi mener produktene fra Muc-Off bør være ditt førstevalg når det kommer til MC-pleie da vi også vet at enkelte, typiske produkter for bil kan være uheldig å få på deler av motorsykkelen. Vi er svært fornøyde med å kunne tilby en så komplett serie for MC som dette. For at også du skal kunne bli bedre kjent med Muc-Off vil vi på vår Bilpleieweekend, 18. juni, sette opp en Muc-Off vaskestasjon utenfor vår butikk hvor du kan komme og vaske motorsykkelen din og få teste ut produktserien selv. Her vil du få veiledning og råd fra oss og våre leverandører som også er til stede.

POLERING AV MOTORSYKKEL

En nypolert, speilblank motorsykkel er noe helt eget. Den legges merke til og føles fantastisk å sitte på. Men hva er beste måten å komme frem til et slikt blikkfangende resultat? 

Mange polerer nok sin motorsykkel for hånd da det er mindre flater og i så måte mindre tidkrevende i forhold til en bil. Men håndpolering kommer ofte til kort når du skal korrigere og fjerne riper og andre vanskelige merker i lakken. Derfor er det ofte foretrukket å bruke poleringsmaskin også her. Men polering av motorsykkel med maskin kan for noen være utfordrende. Alle som har prøvd å polere motorsykkelen sin med samme poleringsmaskin som på bilen (gjerne med 130mm poleringspad eller større) har nok tenkt at «her skulle jeg hatt en litt smekrere maskin for hånden». Og da kommer f.eks. Rupes` iBrid-maskiner inn i bildet. Av noen kalt en forvokst, elektrisk tannbørste, vi kaller den MC-maskinen. En liten og hendig maskin, men du verden så praktisk på små flater og områder med mange profiler og linjer. Dette er vårt favorittverktøy når det kommer til MC-polering.

Rupes iBrid levers i to varianter, long neck og short neck (lang hals og kort hals for de som trenger oversettelse), og de fleste velger å kjøpe den som et sett hvor den leveres i en hardplastkasse med mengder av tilbehør. En annen praktisk detalj med disse maskinene er at de kan brukes enten med oppladbare batteri eller med et strømadapter med kabel. Kom innom vår butikk om du vil bli bedre kjent med Rupes iBrid!

PS: Husk å legge en god beskyttelse etter polering. Her finns det mange muligheter, blant annet spesialvoks fra Swissvax som er ekstra motstandsdyktig mot bensin (besnsinsøl rundt tanken osv.), men be oss gjerne om tips om du er usikker!